Barış Manço'nun yasal mirasçıları olan Lale Manço, Doğukan Manço ve Batıkan Manço; Hüseyin Emre'nin sahibi olduğu Emre Grafson Müzik'e, telif davası açtı.
Lale Manço, Barış Manço'nun vefatından sonra, eserlerden doğacak hakların gözetileceği inancı ile güvene dayalı olarak olarak Emre Grafson Müzik'in talebiyle bu şirkete muhtelif muvafakatnameler veriyor ve sorunlar bundan sonra başlıyor. Lale Manço'nun tamamen güvene dayalı düşüncesiyle; Barış Manço'nun tüm külliyatını içeren yetkiler veriliyor. Ancak Manço Ailesi ilerleyen süreçte, bu yetkinin yanlış kullanıldığını tespit ediyor.
Manço Ailesi'nin avukatı, Avukat Abdi Bişar Alınak, İstanbul 3. Fikri Sınai Haklar Hukuk Mahkemesinde görülecek dava için, aile adına şunları söyledi: "Pek çok sanatçı ve hak sahibi, yıllar önce eserlerinin korunacağı, doğru şekilde yönetileceği ve haklarının gözetileceğine inanarak yapım şirketlerine güvendi ve çeşitli sözleşmeler imzaladı. Aradan geçen yıllarda, eserlerden doğan telif gelirlerinin kısmen veya tamamen hak sahiplerine ile mirasçılarına ödenmemesi nedeni ile birçok müvekkilimiz adına hukuki süreç başlattık. Barış Manço mirasçıları da aynı güvenle, eserlerin korunması ve telif haklarının yönetilmesi amacı ile yapım şirketine değişik yetkiler veriyor, sonucunda ise eserlerden doğan telif gelirlerinin özellikle dijital hakları Emre plakçılık tarafından gasp edilmiş durumda . Seneler süren dostça çözüm arayışları ise bir türlü sonuçlanmıyor.
Bu nedenle, Barış Manço mirasçılarının eserlerden doğan telif haklarını alabilmesi için yargı mercilerine başvurulmuştur. Süreç hala devam etmektedir."

Dava sonucunda Barış Manço'nun tüm eserlerinin Manço Ailesi'ne iadesi ve 2003 yılından dava bitimine kadar olan sürede Emre Grafson Müzik'in elde ettiği gelirlerin tespiti ve bu gelirlerin tazminat olarak ödenmesi isteniyor.