Bülent Ersoy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak katıldığı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunun en dikkat çeken ismi olmuştu.
.jpg)
Ersoy’un kıyafeti, görüntülendikten hemen sonra, sosyal medyada en çok konuşulanlar arasında girdi. Diva'yı fantastik film kahramanlarına benzetenler oldu.


En ilginç yorum ise Balıkesirliler tarafından geldi. Kentin kurtuluş günlerinde korteje katılan ve kendilerine “Tülütabak” adını veren gruptakiler de Ersoy’un kıyafeti için “Bizi kopyalamış” yorumunda bulundu.

Bülent Ersoy ise, olay olan kıyafeti için konuştu. Bülent Ersoy “Bu yazılıp çizilenlerin altında hazımsızlık var. Burada önemli olan Cumhuriyet Bayramı kutlamamız" dedi. Ersoy sözlerine "Yorumlar umurumda değil! Ben Ayşe-Fatma değilim! Yorumların tabanında Saray'a gidişimin hazımsızlığının küstahça tezahürleri yatıyor" dedi.
Bülent Ersoy, resepsiyon gecesinde bulunan gazetecilere kıyafetinin Paris'te hazırlandığını söylemiş, Hürriyet Gazetesi ise, 2005 ve 2007 yıllarında Ersoy'un bu kıyafetlerini giydiğini kanıtlayarak, "Paris'te hazırlandı" dediği kostümünün yeni olmadığını ortaya çıkarmıştı. Ersoy bu konuyla ilgili olarak da "Kaz tüyleri Paris'ten geldi. Kıyafeti Nur Yerlitaş tasarladı. Onu giymiş bunu giymişin bir önemi yok. Bir sonraki resepsiyonda, Allah bana ömür verirse, 93'üncü Cumhuriyet Bayramı kutlamasında 3 metre kuyruğu olanını giyeceğim" dedi.

Kaynak: www.milliyet.com.tr